Karusellissa
ei lopu
kiva kesken!

20.12.2018

Karusellille LEED-ympäristöluokitus

Marraskuussa avattu Karuselli on on saanut LEED kultatason ympäristöluokituksen ja on Suomen ensimmäinen uusimman ja samalla tiukimman LEED 4-version mukaisesti sertifioitu kauppakeskus.

Ympäristöluokituksen saavuttamiseen vaikuttivat muun muassa kauppakeskuksen hyvä sijainti julkisten liikenneyhteyksien varrella, pysäköintilaitokseen rakennetut sähköautojen latauspisteet, vettä säästävät vesikalusteet sekä vähäpäästöiset sisämateriaalit.

– Olemme laskeneet kauppakeskuksen elinkaaren aikaisen hiilijalanjäljen, kuten teemme kaikissa uudisrakennuskohteissamme. Ilmarinen on pitkäjänteinen ja vastuullinen kiinteistösijoittaja, ja haluamme olla edelläkävijä myös ympäristöluokittelun käyttöönotossa. Myös kiinteistöjen käyttäjät antavat nykyään entistä suuremman tilojen arvon ympäristöystävällisyydelle ja ekotehokkuudelle, kertoo rakennuttajapäällikkö Niina Rajakoski Karusellin omistavasta Ilmarisesta.

LEED on maailman eniten käytetty työkalu rakennusten ekologisen jalanjäljen arviointiin sekä rakennusten suunnittelun, rakentamisen ja käytön vastuullisuuden kehittämiseen. LEED-luokitus huomioi sijainnin, energiatehokkuuden, vedenkäytön, materiaalitehokkuuden, sisäympäristön laadun sekä käyttäjäviihtyvyysasiat.

2018-12-20T14:30:46+00:00