Karusellissa
ei lopu
kiva kesken!

05.12.2019

Kauppakeskus Karusellille myönnettiin ympäristöpalkinto

Keravan kaupungin vuoden 2019 ympäristöpalkinto Kauppakeskus Karusellille

Vuonna 2018 valmistuneen Karusellin rakentamista ohjasivat tiukat vaatimukset rakennuksen ympäristövaikutusten huomioinnille. Kiinteistölle laskettiin jo suunnitteluvaiheessa koko elinkaaren hiilijalanjälki. Lopputuloksena kiinteistölle myönnettiin rakennusvaiheessa kansainvälisen rakennusten ympäristövaikutuksia arvioivan LEED-sertifikaatin kultataso. Vaatimusmäärittelyssä käytettiin sertifioinnin tiukinta 4-tasoa.

– Kiinteistöjen käyttäjät antavat nykyään entistä suuremman arvon tilojen ympäristöystävällisyydelle ja ekotehokkuudelle. Rakennuttajana edellytämme kaikilta uusilta rakennuksiltamme Karusellin tavoin kultatasoa, kertoo Ilmarisen rakennuttajapäällikkö Niina Nurminen.

LEED-luokitus huomioi sijainnin lisäksi energiatehokkuuden, vedenkäytön, materiaalitehokkuuden, sisäympäristön laadun sekä käyttäjäviihtyvyysasiat. Sertifioinnissa on saatu työkalut rakennuksen kestävään ylläpitoon ja säästöihin energiankulutuksessa.

Kauppakeskus Karuselli sijaitsee Keravan keskustassa kävelykadulla. Koko liiketilahankkeen laajuus on noin 7000 neliömetriä. Kauppakeskuksessa on 26 liiketilaa, jotka kattavat yhteensä 5500 neliömetriä. Kellarikerroksessa sijaitsee pysäköintilaitos, jossa on 195 pysäköintipaikkaa kauppakeskuksen asiakkaille ja talon asukkaille. Karuselli yhdistää kaupan palvelut ja modernin kerrostaloasumisen.

Keravan kaupungin ympäristöpalkinto, ”Kasvun paikka” palkintopatsas luovutettiin Keravan kaupungin itsenäisyyspäivän vastaanoton yhteydessä 5.12.2019.

2019-12-05T22:14:20+00:00